historieformidling.no - Torstein Aamodt, lokalhistoriker og autorisert Follo-guide
Aktuelt og spennende:
 
  • Nervepirrende film om Blücher
Jeg har fått tak i en DVD som forteller hele historien om Blücher. Utrolig spennende! Ta kontakt med meg hvis du er interessert, så får du tittel etc.
 
 
  • Årets gave til Drøbakspatrioter?
Det er kanskje flere enn meg som ikke vil ha flere "ting" til bursdagen sin? I så fall, for deg som bor i Drøbak - Oslo og omegn, kan kanskje en guidet tur i Drøbak, på Oscarsborg eller i Frogn være en original og spennende presang? Kanskje du vil overraske noen - eller gi gaven til deg selv? Ta kontakt, så blir vi enige om en god pris på en passende rute.
 
Obs! Hvis det ikke passer med en tur for jubilanten, kan du jo vurdere Drøbaks-koppen - med Ørnulf Vøllestads tegninger av Lindealléen og Parrstranda. Du finner bilde og mer informasjon på www.madebyhand.no
 
 
  • Angrepet i Syd-Frankrike, 1944
Interessante sider for oss som er interessert. Engelsk tekst, autentiske bilder. Sjekk linken www.dogfacesoldiers.org
 
 
  • To interessante samtaler
Jeg har vært så priviligert å bli innvilget audiens hos henholdsvis Oddvar Jensen og Philip Ellefsen, begge Drøbak. Disse er to av de få gjenlevende som kan fortelle hva som virkelig skjedde i Drøbak fra 9. april og fremover. Jeg kommer til å skrive ned historiene og legge dem ut under artikler, så følg med.
 
 
  • Unik dokumentar om den amerikanske borgerkrigen
En tidligere kollega av meg var så hyggelig å gi meg en DVD-boks med 7 filmer om den amerikanske borgerkrigen. En unik dokumentar, som følger historien fra borgerkrigens start, til utgangen med mordet på president Lincoln. Send meg en mail hvis du er interessert i mer informasjon om hva den heter og hvor du kan få tak i den!
 
 
  • God litteratur om 2. verdenskrig?
Det fins mange bøker om krigshendelsene, motstandskampen og ulike felttog, men ikke alt er like etterrettelig og godt skrevet. Jeg har funnet frem til en del bøker som kan anbefales. Ta kontakt hvis du er interessert i finne ut mer om noe, det kan hende jeg kan hjelpe deg!
 
 
  • Dokumentarhistorier fra krigen på TV!
Hvis du er interessert i dokumentarprogrammer fra 2. verdenskrig, anbefaler jeg deg å se på History channel og National Geographic. Programmene sendes, så vidt jeg forstår, daglig og til alle døgnets tider. Jeg vet ikke om alle kanalleverandører har dem, men de fins i hvert fall i Canal Digitals sortiment.
 
 
Obs! Har du informasjon du vil bidra med?
Send meg en e-post hvis du har informasjon du mener kan være relevant for andre som er interessert i krigshistorie, så setter jeg det inn på denne siden med dato og ditt navn under.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Webside drives av  Vistaprint